Linnéaskolan - den lilla skolan med de stora möjligheterna

Linnéaskolan ger elever i årskurs 7-9 i Ljungskile en lugn och stimulerande miljö. Vi prioriterar små klasser. Skolan är indelad i arbetslag som håller till på tre olika våningsplan i vår nybyggda skola. Till varje arbetslag knyts en grupp lärare som har det mesta av sin undervisning förlagd till sitt arbetslag. Varje elev har sin egen mentor som stöttar och vägleder eleven genom skolgången. Lärare och elever på ett våningsplan ser mycket av varandra vilket skapar trygghet och möjligheter till inflytande. Man arbetar ofta över klassgränserna inom arbetslagen och här finns också utrymme för ett flexibelt arbetssätt, för att i större utsträckning kunna tillgodose elevernas behov.

På Linnéaskolan erbjuder vi eleverna möjlighet att fördjupa sig i ett stort antal ämnen. Vi erbjuder engelska (internationella kontakter), musik, drama, matematik, idrott & hälsa, friluftsliv, mat & miljö, hästkunskap, bild och textilslöjd. Till nästa läsår jobbar vi för att även kunna erbjuda fotboll och golf.

I nian görs en lärande resa som är en del av undervisningen. Ämnen vävs in på ett naturligt sätt och resan blir också en viktig del i demokratiundervisningen. Denna höst åkte niorna till Polen och besökte Auschwitz och Krakow.

Skolan har en internetbaserad informationsplats där föräldrar och elever får information om vad som händer, uppgifter som ska göras, läxor, prov, frånvaro och individuella resultat samt möjlighet att kommunicera mellan skola och hemmet.

Skolan är föräldraägd vilket ger föräldrar stora möjligheter till delaktighet och närhet till beslut.

InfoMentor - här hittar du information om läxor, prov, resultat och annat som händer i skolan

Läxor och annan information som du förut kunna läsa om under fliken Arbetslag finns numera under InfoMentor, som är Linnéaskolans nya lärplattform. Den når du via internet genom att klicka på knappen InfoMentor på Linneaskolans hemsida.

InfoMentor är till för att du som elev lättare skall kunna se vad som händer i skolan och vilka läxor, uppgifter och prov som berör dig och för att du som är förälder ska ha möjlighet att följa ditt barns arbete i skolan. En inloggning har skickats ut med post till alla elever.

Klicka här för att läsa mer om hur du använder InfoMentor >>

Linnéaskolan från utsidan.
Ett läsår till ända, nu laddar vi om!
Ytterligare ett läsår på Linnéaskolan är genomfört och vilka fantastiska elever vi har. De har gett oss glädje och inspiration vilket i sin tur skapar engagemang i personalen för att ge alla en bra utbildning. Alla i personalen har på ett ansvarsfullt sätt engagerat sig att göra detta möjligt. Våra resultat är mycket bra vilket stärker min uppfattning att eleverna fått en bra utbildning.

Nu är det sommar och både elever och lärare har sommarlov. Jag önskar er alla ett underbart skönt och avkopplande sommarlov. Det är ni värda!

För alla elever som nu lämnar oss önskar jag er lycka till på gymnasiet och för övriga önskar jag välkommen tillbaka i höst.

VD/Rektor

SOMMARLOV!
Nu är det sommarlov!

Läsåret 2014/2015 börjar på onsdag den 20 Augusti

******************************************************
Nedan finns en länk till Linnéaskolans skolblogg för fördjupningsgruppen

Läs elevernas artiklar från fördjupningen Skoltidningsblogg!