Gymnasiet
 
Logga in på

Gymnasiet

GYMNASIEVALET 2011/2012

Det är nu andra året med den nya gymnasiereformen Gy11. Den största förändringen med den är att det är sex högskoleförberedande program och tolv yrkesförberedande program.
För att vara behörig till det yrkesförberedenade programmen krävs godkänt betyg i 9 ämnen, varav svenska, engelska och matematik är obligatoriska.

För att vara behörig till det studieförberedande program krävs godkänt betyg i 12 ämnen, varav svenska, engelska och matematik är obligatoriska.
Dagens årskurs 9 kommer att bedömas enligt den gamla läroplanen Lpo94 och de får betyg enligt det gamla betygssystemet (G, VG, MVG). Där räknas G som 10 poäng, VG som 15 poäng och MVG som 20 poäng.

Viktiga datum

Ansökningstid: 9 Januari - 1 februari.

Linnéaskolans studie- och yrkesvägledare är Irene Nordmark. Målet med SYV arbetet är att vägleda framförallt våra elever i år 9, men även i år 8. Vägledningen sker individuellt och i grupp. 9:orna informeras först klassvis och därefter genomför jag individuella samtal med alla elever. Föräldrar är alltid välkomna att delta på de individuella samtalen.

Vi deltar även på Uddevalla kommuns gymnasiemässa.

Föräldrar är välkomna att höra av sig till mig på telefon 0522-670250 varje dag mellan 8 -12.
Alternativt via mail: exp@linneaskolans.se

Alla elever i år 9 har fått Uddevallas gymnasiekatalog hemskickad där programmen, betygssystemet mm presenteras. Linnéaskolan har även köpt in en motsvarande katalog för alla programmen som delats ut till alla elever i år 9.
Vi erbjuder även vissa skolor att få presentera sig under lunchrasten. I år har biltestargymnasiet (BST) i Arjeplog, Vadstena gymnasiet mm varit på besök.

Övrig information kommer den att läggas ut här nedan.

Länkar och dokument för mer information:

www.skolverket.se

www.uddevalla.se

www.gymnasiet.uddevalla.se

www.dn.se/nyheter/fraga-bort-gymnasieangesten           

 

Ett läsår till ända, nu laddar vi om!
Ytterligare ett läsår på Linnéaskolan är genomfört och vilka fantastiska elever vi har. De har gett oss glädje och inspiration vilket i sin tur skapar engagemang i personalen för att ge alla en bra utbildning. Alla i personalen har på ett ansvarsfullt sätt engagerat sig att göra detta möjligt. Våra resultat är mycket bra vilket stärker min uppfattning att eleverna fått en bra utbildning.

Nu är det sommar och både elever och lärare har sommarlov. Jag önskar er alla ett underbart skönt och avkopplande sommarlov. Det är ni värda!

För alla elever som nu lämnar oss önskar jag er lycka till på gymnasiet och för övriga önskar jag välkommen tillbaka i höst.

Anders Hedman
VD/Rektor
LinnéaskolanSOMMARLOV!
Nu är det sommarlov!

Läsåret 2014/2015 börjar på onsdag den 20 Augusti

******************************************************
Nedan finns en länk till Linnéaskolans skolblogg för fördjupningsgruppen

Läs elevernas artiklar från fördjupningen Skoltidningsblogg!

**********************************
LÄROPLANER
Lgr11 - Skolan är till för ditt barn
I och med starten av höstterminen 2011 trädde de nya läroplanerna och den nya skollagen i kraft. I samband med införandet av detta har Skolverket tagit fram en broschyr som riktar sig till dig som har barn i grundskolan. I den kan du läsa om skollagen, läroplanerna och den nya betygsskalan. Årskurs 9 är undantaget de nya läroplanerna detta läsår och får avsluta sin grundskola enligt Lpo94. För dig med barn i årskurs 7 och 8 finns denna broschyr tillgänglig under fliken "LADDA NER".