GYMNASIEVALET 2011/2012

Det är nu andra året med den nya gymnasiereformen Gy11. Den största förändringen med den är att det är sex högskoleförberedande program och tolv yrkesförberedande program.
För att vara behörig till det yrkesförberedenade programmen krävs godkänt betyg i 9 ämnen, varav svenska, engelska och matematik är obligatoriska.

För att vara behörig till det studieförberedande program krävs godkänt betyg i 12 ämnen, varav svenska, engelska och matematik är obligatoriska.
Dagens årskurs 9 kommer att bedömas enligt den gamla läroplanen Lpo94 och de får betyg enligt det gamla betygssystemet (G, VG, MVG). Där räknas G som 10 poäng, VG som 15 poäng och MVG som 20 poäng.

Viktiga datum

Ansökningstid: 9 Januari - 1 februari.

Linnéaskolans studie- och yrkesvägledare är Irene Nordmark. Målet med SYV arbetet är att vägleda framförallt våra elever i år 9, men även i år 8. Vägledningen sker individuellt och i grupp. 9:orna informeras först klassvis och därefter genomför jag individuella samtal med alla elever. Föräldrar är alltid välkomna att delta på de individuella samtalen.

Vi deltar även på Uddevalla kommuns gymnasiemässa.

Föräldrar är välkomna att höra av sig till mig på telefon 0522-670250 varje dag mellan 8 -12.
Alternativt via mail: exp@linneaskolans.se

Alla elever i år 9 har fått Uddevallas gymnasiekatalog hemskickad där programmen, betygssystemet mm presenteras. Linnéaskolan har även köpt in en motsvarande katalog för alla programmen som delats ut till alla elever i år 9.
Vi erbjuder även vissa skolor att få presentera sig under lunchrasten. I år har biltestargymnasiet (BST) i Arjeplog, Vadstena gymnasiet mm varit på besök.

Övrig information kommer den att läggas ut här nedan.

Länkar och dokument för mer information:

www.skolverket.se

www.uddevalla.se

www.gymnasiet.uddevalla.se

www.dn.se/nyheter/fraga-bort-gymnasieangesten

Tivolifysik
I fredags deltog Linnéaskolan för första gången på "tivolifysik" på Liseberg. Det var elevrådet som representerade skolan. En mycket roligt och kul aktivitet som initierats av Lunds universitet. Eleverna fick experimentera på olika attraktioner ur ett fysikaliskt perspektiv under eftermiddagen. Att vi alla därefter fick ett åkband och kunde vara kvar på Liseberg gjorde inte aktiviteten sämre!.

Årsstämma och bolagsstämma
Den 24 September kl. 19.00 håller Linnéaskolans föräldraförening årsstämma samt Linnéaskolan AB och Linnéaskolan Fastighets AB bolagstämma.
Välkomna!