GYMNASIEVALET 2011/2012

Det är nu andra året med den nya gymnasiereformen Gy11. Den största förändringen med den är att det är sex högskoleförberedande program och tolv yrkesförberedande program.
För att vara behörig till det yrkesförberedenade programmen krävs godkänt betyg i 9 ämnen, varav svenska, engelska och matematik är obligatoriska.

För att vara behörig till det studieförberedande program krävs godkänt betyg i 12 ämnen, varav svenska, engelska och matematik är obligatoriska.
Dagens årskurs 9 kommer att bedömas enligt den gamla läroplanen Lpo94 och de får betyg enligt det gamla betygssystemet (G, VG, MVG). Där räknas G som 10 poäng, VG som 15 poäng och MVG som 20 poäng.

Viktiga datum

Ansökningstid: 9 Januari - 1 februari.

Linnéaskolans studie- och yrkesvägledare är Irene Nordmark. Målet med SYV arbetet är att vägleda framförallt våra elever i år 9, men även i år 8. Vägledningen sker individuellt och i grupp. 9:orna informeras först klassvis och därefter genomför jag individuella samtal med alla elever. Föräldrar är alltid välkomna att delta på de individuella samtalen.

Vi deltar även på Uddevalla kommuns gymnasiemässa.

Föräldrar är välkomna att höra av sig till mig på telefon 0522-670250 varje dag mellan 8 -12.
Alternativt via mail: exp@linneaskolans.se

Alla elever i år 9 har fått Uddevallas gymnasiekatalog hemskickad där programmen, betygssystemet mm presenteras. Linnéaskolan har även köpt in en motsvarande katalog för alla programmen som delats ut till alla elever i år 9.
Vi erbjuder även vissa skolor att få presentera sig under lunchrasten. I år har biltestargymnasiet (BST) i Arjeplog, Vadstena gymnasiet mm varit på besök.

Övrig information kommer den att läggas ut här nedan.

Länkar och dokument för mer information:

www.skolverket.se

www.uddevalla.se

www.gymnasiet.uddevalla.se

www.dn.se/nyheter/fraga-bort-gymnasieangesten

Skolstart 2014/2015
Nu pågår vår uppladdning inför läsåret 2014/2015. Vi har alla laddad våra batterier med mer energi än vanligt tack vare den helt fantastiska sommar som vi fått uppleva. Oavsett var man befunnit sig i vårt avlånga land så har det solen och värmen varit närvarande.

Vi ser med stor inspiration fram emot den 20 augusti när vi får fylla skolan med elever. Vi hälsar alla våra elever välkomna och extra mycket till våra nya i årskurs 7.

Välkomna!

SKOLSTART
Läsåret 2014/2015 börjar onsdagen den 20 Augusti

Årskurs 7 börjar kl 09.00 och slutar kl. 12.00

Årskurs 8 & 9 börjar kl. 12.00 och slutar kl. 14.00

Skoltiderna för torsdag och fredag är 08.30-c:a 14.00 för alla klasser.